fbpx
Spring naar de inhoud
Home » Blog » MediaNation haalt Amerikaanse ex-vicepresident Al Gore naar Benelux

MediaNation haalt Amerikaanse ex-vicepresident Al Gore naar Benelux

  Al Gore - De toekomst van onze planeet

  Na uitverkochte evenementen met prof. dr. Yuval Harari en relatietherapeute Esther Perel pakt MediaNation opnieuw groots uit! Op donderdag 2 juni 2022 organiseert het Belgische mediabedrijf, in samenwerking met Canvas, een live lezing en Q&A met de Amerikaanse ex-vicepresident en klimaatgoeroe Al Gore. In de Antwerpse Lotto Arena belicht Gore de grootste uitdaging van onze tijd: ‘De toekomst van onze planeet’.

  Al meer dan 40 jaar ijvert Al Gore voor ons klimaat en verhoogt hij het globale klimaatbewustzijn. Als één van de eerste politieke leiders die aan de alarmbel trok, brengt Gore je tot nieuwe inzichten over de huidige status van ons klimaat, zet hij je aan het denken over globale ontwikkelingen en reikt hij ideeën aan voor een betere klimatologische toekomst van onze planeet.

  Wie is Al Gore?

  Ex-vicepresident Al Gore is voorzitter en mede-oprichter van Generation Investment Management (een vermogensbeheerder die duurzaamheidswaarden integreert in financiële dienstverlening) en oprichter en voorzitter van The Climate Reality Project (een non-profitorganisatie die zich wijdt aan het oplossen van de klimaatcrisis). Daarnaast is hij Senior Partner bij Kleiner Perkins Caufield & Byers en lid van de Raad van Bestuur van Apple.

  Gore werd verkozen als volksvertegenwoordiger voor het Huis van Afgevaardigden in 1976, 1978, 1980 en 1982, en voor de Senaat in 1984 en 1990. Hij werd ingehuldigd als de 45ste vice-president van de Verenigde Staten en diende acht jaar, van 1993-2001.

  Hij is de auteur van de #1 New York Times bestsellers ‘An Inconvenient Truth’ en ‘The Assault on Reason’ en andere bestsellers als ‘Earth in Balance’, ‘Our Choice: A Plan To Solve the Climate Crisis’, ‘The Future: Six Drivers of Global Change’ en meest recent de New York Times bestseller ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’.

  Hij is het onderwerp en de hoofdrolspeler van de gelijknamige documentairefilm ‘An Inconvenient Truth’ die in 2006 twee Oscars in de wacht sleepte — en van een tweede documentaire uit 2017, ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’. In 2007 won Gore de Nobelprijs voor de Vrede, samen met het Intergouvernementele Panel voor Klimaatverandering van de Verenigde Naties, voor “het informeren van de wereld over de gevaren van de klimaatverandering”.

  Al Gore © Isopix
  Al Gore © Isopix

  Wat mag je verwachten?

  Tijdens zijn uiteenzetting en live Q&A wil vicepresident Gore het publiek iets bijbrengen, maar tegelijk ook inspireren. Door middel van drie krachtige vragen tracht hij oplossingen aan te reiken om een duurzame toekomst voor de planeet, organisaties en de mensheid veilig te stellen:

  1. Wat is de economische en sociale impact van klimaatverandering?
  2. Welke invloed zal klimaatverandering hebben op bedrijfsvoering en waardecreati van een bedrijf in de nabije toekomst?
  3. Klimaatverandering staat steeds hoger op de bedrijfsagenda. Hoe snel en op welke schaal moeten we (re)ageren?

  Denk aan de belangrijke uitdagingen waar we als mensen van dezelfde planeet tegenaan kijken – in het gezelschap van één van de voornaamste experten op vlak van de klimaatactivisme: vicepresident Al Gore.

  Tickets zijn te koop via www.detoekomstvan.be.

  Een duurzame samenwerking

  Dankzij MediaNation en Canvas kan je de wereldvermaarde milieuactivist op donderdag 2 juni 2022 zelf aan het werk zien.

  Interesse om hierrond op een ecologische wijze samen te werken? Er zijn heel wat VIP-pakketten en creatieve partnerships beschikbaar met een mooie bundel aan mediawaarde. Voor meer info kan je ons bereiken via mail naar partner@medianation.be.

  We hopen jullie alvast te zien op hét event van het jaar.

  Mede mogelijk gemaakt door KBC & BMW.